Upozornění na činnost Flexaret Investment a High Yield Investment Program | Malé PENÍZE Upozornění na činnost Flexaret Investment a High Yield Investment Program | Malé PENÍZE

19.04.2024

Upozornění na činnost Flexaret Investment a High Yield Investment Program

Česká národní banka upozorňuje, že společnost Flexaret Investment Inc. se sídlem Trinity House, Albert Street 1402, Victoria Mahe, Seychelles, která prostřednictvím internetových stránek www.f-investment.com oslovuje v českém jazyce potenciální investory s nabídkou investování do opcí na OTC trzích, nemá v současné době žádné oprávnění k poskytování investičních služeb na finančním trhu v České republice.

Česká národní banka upozorňuje, že prostřednictvím internetových stránek http://investment.jecool.net je veřejně nabízeno investování do investičních programů High Yield Investment Program (HYIP) se zhodnocením až 110% za 14 dní, přičemž více informací lze získat dotazem na elektronické adrese investment.jecool@seznam.cz. ČNB varuje veřejnost před investováním na základě takovýchto neautorizovaných nabídek slibujících nadstandardně vysoké zhodnocení.

Komentáře

  1. Anti :

    Muzete objasnit termin:

    „…oprávnění k poskytování investičních služeb na finančním trhu v České republice.“?

    Znamena to ze i zahranicni dealer, pokud chce nabizet sluzby investovani na New Yorske burze musi mit licenci od CNB? Jak v takovem pripade postupoje CNB, kdyz si jako soukroma osoba otevru ucet u nejakeho dealera (napriklad TD Ameritrade) v USA?

  2. Anti :

    Jeste bych podotknul k memu predchozimu dotazu. Web stranky te firmy jsem si prohledl a to, ze je maji i v Cestine jeste neznamena, ze sve sluzby nutne nabizeji v Ceske Republice. Chapu to jako lokalizaci, ale nikoliv jako nabidku sluzeb. (samozrejme jiny pripad by to bylo, kdyby primo v Cesku inzerovali s odkazem na tyto stranky, ale stranky samy o sobe mi prijdou nezavadne).

    Diky za odpoved.

    • Malé peníze :

      Pokud chcete u nás v tomto oboru podnikat, musíte mít příslušnou licenci. Alternativou je pasportizace v rámci EU. Neznáme podrobnosti daného případu, ale věříme, že ČNB má k takovému upozornění dobré důvody; podle našeho názoru není radno brát tento typ upozornění regulátora na lehkou váhu. Pokud jde o jazykovou verzi, tak si myslíme, že za dané konstalace, kdy češtinou hovoří jen nepatrná část lidstva, jde minimálně o silný indikátor toho, že by daná firma mohla nabízet své služby u nás.

Vložte svůj komentář