Zlatý důl | Malé PENÍZE Zlatý důl | Malé PENÍZE

20.04.2024

Zlatý důl

MALÉ PENÍZE:  Opravdu velmi mnoho dotazů posílaných na náš web se týká toho, jak vydělat hodně peněz s minimem námahy či pokud možnost zcela bez námahy. Odpovědí na to je, že nic takového neexistuje a že pro každý výdělek je třeba vyvinout nějakou energii, přičemž zároveň existuje určité riziko, že se akce nepovede a z očekávání zisku bude nakonec ztráta. Lidé zkrátka prahnou po snadném zisku a hodně z nich si myslí, že jej lze nějakým pro ně zatím neznámým způsobem dosáhnout.

Ovšem pravdou je, že někde tohle obecně platné pravidlo neplatí. Jedno z míst, které by bylo možné s nadsázkou nezvat zlatým dolem, leží v Praze. Nalézá se konkrétně na Plzeňské ulici v její dolní části mezi křižovatkami s ulicemi Stroupežnického a Radlickou. Člověk by řekl – úplný zlatý důl.

V tomto úseku platí zákaz vjezdu pro motorová vozidla s výjimkou MHD. Asi už tušíte, oč půjde, že? Ve směru od řeky je Plzeňská v tomto úseku sice osazena příslušnými značkami, ale jelikož řidiči přijíždějí z boku, nemohou vlastně značky vidět. A pokud odbočují ze Stroupežnického ulice, je tu sice zákazová značka, nicméně je na poměrně nečekaném místě (hlavně pro bloudící cizince) a mezi stromy a auty jí lze snadno přehlédnout. To nemá být stoprocentní omluva pro řidiče, je to jen popis situace, aby si i místa neznalý čtenář mohl udělat obrázek.

Je nasnadě, že se na Plzeňské ulici objeví policie a hříšníky pokutuje. Ovšem policie je tu velmi často, určitě po většinu dne. Městská a státní policie se tu střídají tak koordinovaně, až by si nezaujatý pozorovatel mohl myslet, že jsou domluveni nebo že tady pracují na směny. Pokrytí tohoto úseku je hodně důsledné, stejně tak jako zastavování provinilců. A vzhledem k umístění značek a velikosti ulic jich tudy nějaká ta desítka za den projede.

Člověku vrtá hlavou, proč zrovna na tomto místě policie hlídkuje s tak vysokou frekvencí. Hlídá tady něco důležitého? Nebo je tady oblíbené místo zločinců? Anebo že by tu byla mimořádně nebezpečná silnice? To ne, ulice je tady hodně široká, škola tu také není, vlastně nic zajímavého. Kdyby tolik záleželo na tom, aby sem auta nejezdila, přece by stačilo trochu upravit anebo zvýraznit dopravní značení a motoristé by si jej určitě víc všímali. Třeba je policistů nadbytek a nejsou zapotřebí na více závažné úkoly…? Záhada hlídkující policie tedy asi zůstane nevyřešena.

Závěrem už snad jen dodejme, že pisatel tohoto článku neměl minimálně za posledních 15 let žádný konflikt s policí a tuto složku považuje za užitečnou.

Vložte svůj komentář