Případ – garantovaný výnos 25%. | Malé PENÍZE Případ – garantovaný výnos 25%. | Malé PENÍZE

25.04.2024

Případ – garantovaný výnos 25%.

DOTAZ: viděl jsem teď reklamu na 25 procent že mi to vydělá za rok. Byl to nějakej účet nebo pojištění. Je na to garance. Není to divný?

MALÉ PENÍZE:  Můžeme zcela s určitostí říci, že dnes u nás neexistuje žádný produkt, u kterého by bylo možné nabízet roční výnos 25% či podobné fantasmagorické číslo. Pokud někdo byť jen na chvilku uvažuje o tom, že by do takového produktu „šel“, máme pro něj jednu zásadní radu – své peníze nechte ležet na svém učtu v bance a kromě běžných rodinných výdajů se jich prosím nedotýkejte. Vyvarujete se tím totiž velkého množství problémů, mezi něž patří i možná ztráta vašich prostředků.

Dalším aspektem je, kdo by asi poskytl danou záruku, tj. zaručený (garantovaný) výnos? Záruka v takovém případě znamená, že pokud by náhodou instrument vydělal méně než slibovaná procenta, poskytovatel by musel zbytek doplatit ze svého. A jak správně tušíte, tomuto riziku se nikdo vystavit nechce. Pokud vám třeba záruku poskytne pan Novák z Horní Dolní, těžko vám pak doplatí pár stovek tisíc nebo milionů.

Lákavé nabídky bývají také čas od času spojené s podvody.

A v neposlední řadě – investujeme jen do toho, co známe. Tedy pokud tazatel neví, zda-li šlo o účet nebo o pojištění, je to na pováženou. A to už nezmiňujeme, že pojištění je samo o sobě pokrytím rizika a není principiálně investicí.

Vložte svůj komentář