Poznejte typy dlužníků. Který dluží vám? | Malé PENÍZE Poznejte typy dlužníků. Který dluží vám? | Malé PENÍZE

23.04.2024

Poznejte typy dlužníků. Který dluží vám?

KOMERČNÍ PREZENTACE: Pokud jste se, ať již dobrovolně nebo nedobrovolně, stali věřitelem a rádi byste své peníze dostali zpátky, podívejte se s námi na způsoby vymáhání pohledávek. Vše záleží na tom, jak k dlužníkovi přistoupíte. Zjistěte, jaký dlužník je ten váš.

Poznejte svého dlužníka

Typologii dlužníka můžeme rozdělit do těchto kategorií.

1. Dlužník, který na upomínky reaguje a své pohledávky je ochoten uhradit.

2. Dlužník, který na upomínky reaguje, ale pohledávky není schopen zaplatit.

3. Dlužník, který na upomínky vůbec nereaguje.

Dlužník, který na upomínky reaguje a své pohledávky je ochoten uhradit

Nemá problém se zaplacením pohledávek, ale i u tohoto dlužníka je potřeba mít předem jasně stanoven termín úhrady a také možné úroky z prodlení. Primárně budete chtít dlužníka namotivovat k tomu, aby dluh sám od sebe zaplatil a dal vám vědět.

Dlužníci (Abewy)

Dlužník, který na upomínky reaguje, ale pohledávky není schopen zaplatit

U tohoto dlužníka se můžete setkat s celou škálou důvodů a výmluv. Nejčastější je výmluva, že dlužníkovi dluží další lidé, a proto není schopen částku uhradit. Zopakujte proto rovnou možnost sankcí v případě nedodržení termínu splátky nebo navrhněte odměnu za včasné splacení (např. odpuštění úroků z prodlení, pokud se dluh uhradí co nejdříve).

Dlužník, který na upomínky vůbec nereaguje

Nebere telefony, neodpovídá na maily a dělá mrtvého brouka. Pokud se setkáte s tímto typem ignorace, nezbývá vám, než požádat o pomoc specialistu přes vymáhání pohledávek, který učiní patřičné kroky vedoucí k úspěšnému splacení. Společnosti, které se tímto problémem zabývají, mají bohaté zkušenosti, schopné právníky a poskytují zároveň poradenství v této oblasti.

Rozhodně nedoporučujeme boj s dlužníkem vzdát se slovy „Stejně to z něj nikdy nedostanu“, ale soustředit se na způsoby, kterými bychom udrželi dlužníkovu pozornost a pozitivně ho namotivovali ke splacení.

Vložte svůj komentář